Adaptacija vašeg potkrovlja ili tavanskog prostora ne samo da može da vam da mnogo potreban prostor, već i dodaje na buduću prodajnu vrednost vaše kuće.

Pretvaranje svog nedovršenog tavana u korisni prostor je jedan od načina da se poveća veličina vašeg doma. Od rekreativnog prostora do spavaće sobe, mogućnosti su gotovo beskrajne.


Generalno se u projektima adaptacija potkrovlja predviđaju i koriste lagani građevinski materijali – najčešće drvo i gips-karton. Na taj način se ne ugrožava konstruktivna stabilnost zgrade a drveni elementi i površine prostoru daju toplinu i šarm.


Boravak u potkrovlju pruža osećaj izolovanosti od drugih stanara i ulične buke, dok istovremeno imamo maksimalno dnevno osvetljenje i pogled na grad preko krovova okolnih objekata.


Kosine potkrovlja su njegov najvažniji deo i odlika koja mu daje neponovljiv šarm, nikako ih ne treba sakrivati. Za početak kosina treba da bude adekvatne visine da bi prostor u potkrovlju bio iskoristiv. 


Potom, odgovarajući ugao krovnih ravni može da omogući formiranje galerije i uvek atraktivnu podelu prostora po vertikali. Na ovaj način jednostavno se uvećava korisna površina stana i dobija značajna funkcionalna podela prostora.

Share

Copyright © 2024, Hausmajstor. Developed by Animat studio.